Reikės:
1 puodelio avinžirnių (išmirkytų ir išvirtų*);
3-5 šaukštelių citrinos sulčių;
2 šaukštelių tahini (sezamų tyrės);
2 skiltelių česnako;
1/2 šaukštelio druskos;
2 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
šlakelio šilto vandens.
Paruošimas:
Sutrinti česnaką, visus ingridientus sumaišyti ir sutrinti blenderiu. Skystumą reguliuoti įpilant šiek tiek šilto vandens. Galima paskaninti mėgstamais prieskoniais, pvz, „Viduržemio jūros žolelių“ mišiniu, čili pipirais ar šviežiais krapais, čiobreliais ir petražolėm.
Tradiciškai humusas valgomas su pita duonele.
*Arba skardinė jau paruoštų konservuotų avinžirnių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą