2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Vegan Napoleonas

Artėjančiai šventinei Naujųjų metų nakčiai, visus „konditeriškai drąsius“ veganus kviečiame išsikepti nuostabų šventinį tortą Napoleoną!


 Reikia: 

Tešlai: 
3 stiklinių miltų;
200 g vegan margarino*;
¾ stiklinės sojos pieno;
druskos. 

Kremui:
0,5 l sojos pieno;
1 stiklinės cukraus;
1-2 šaukštų krakmolo;
250 g vegan margarino.

Paruošimas:

Tešla: į margariną sudėti miltus, supilti sojos pieną, druską. Suminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir įdėti į šaldytuvą valandai. Po to tešlą padalinti į 6-7 dalis, iš jų iškočioti blynus. Nelygius kraštelius nupjauti ir kepti su pačiais tešlos blynais 170-180°C orkaitėje, kol gražiai pagels. Skarda turi būti įstatyta aukštai.

Kremas: Sumaišyti šaltą pieną, cukrų, krakmolą. Virinti ant mažžos ugnies nuolat maisant, kol masė pasidarys vienalytė. Leisti atšalti. Gerai išmaisyti margariną. Įdėti sojos pieno, cukraus ir krakmolo masę į margariną (po truputį, maišant, 6-8 žžingsniais).

Pertepti kremu blynus (po ~2 šaukštus). Sutrupinti iškepusius nupjautus tešlos kraštelius, apibarstyti jais tortą. Po to reikia tortą prispausti iš viršaus. Baigtas tortas turi pastovėti mažiausiai 1 valandą (geriausia palaikyti pernakt).


*pvz. augalinio ghi arba skysto margarino, abu mačiau pirkti Prismoj, augalinį ghi ir didelėse Maximose

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą