2012 m. gruodžio 18 d., antradienis

(ne)tradicinės mišrainės - balta ir raudona

Kūčių stalas ir visi kiti mūsiški švenčių stalai beveik niekada neapsieina be įvairiausių salotų bei mišrainių. Todėl siūlome pasigaminti vegan baltos ir raudonos mišrainės!
 
Balta mišrainė



 Reikės:

5 didesnių bulvių;
3 morkų;
3 didesnių raugintų agurkų;
0,5 stiklinės marinuotų žirnelių;
1 svogūno;
3 šaukštų majonezo*
pagal skonį druskos, pipirų, krapų, petražolių.


Paruošimas:

Nulupti ir išvirti bulves bei morkas. Palikti atvėsti. Supjaustyti kubeliais agurkus, svogūną, morkas, bulves ir sudėti į dubenį. Supilti žirnelius, įkrėsti majonezo, pagardinti druska ir prieskoniais.


Raudona mišrainė

 
Reikės:

5 bulvių;
3 morkų;
1 stiklainio marinuotų burokėlių;
1 stiklinės virtų (arba 1 skardinės konservuotų) pupelių;
3 raugintų agurkų;
1 svogūno;
3 šaukštų majonezo;*
pagal skonį druskos, pipirų, krapų, petražolių.

Paruošimas:

Nulupti ir išvirti bulves bei morkas. Palikti atvėsti. Supjaustyti kubeliais agurkus, svogūną, morkas, bulves ir sudėti į dubenį. Supilti pupeles, burokėlius, įkrėsti majonezo, pagardinti druska ir prieskoniais.

*vegan majonezai: Vilniaus „Be cholesterolio“, „Salotų majonezas“, „Sojos majonezas“ - randami didžiuosiuose prekybos centruose, kitų rūšių galima įsigyti specializuotose sveiko maisto parduotuvėse.

Skanaus!!!

2 komentarai:

  1. o čia tai naujieną sužinojau apie vegan majonezą! ačiū! : )

    AtsakytiPanaikinti
  2. zhy, gali ir namie pasidaryt - http://zalia-varna.livejournal.com/65366.html

    AtsakytiPanaikinti