2012 m. gruodžio 27 d., ketvirtadienis

Migdolai cukruje


Jeigu dar nespėjote draugų pasveikinti su šventėmis arba norite pasilepinti arba palepinti draugus ir artimuosius, siūlome pasigaminti migdolų cukruje - tiks tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui paįvairinti, tiek dovanėlei, tiek pakramsnoti žiūrint filmą vakare.

Receptas tikrai labai paprastas, tereikia kruopščiai prižiūrėti veiksmą keptuvėje!



Reikės:

200 g. migdolų
200 g. cukraus
100 ml. vandens
1 pakelis vanilinio cukraus
1 v.š. cinamono
(veganiško margarino skardai aptepti)

Kaip ruošti:

Į įkaitintą keptuvę įberiame cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną bei įpilame vandenį. Sumaišome šią masę ir laukiame, kol užvirs. Užvirus įberiame migdolus ir laukiame, kartais pamaišydami, ant vidutinės ugnies, apie 10 min, kol vanduo išgaruoja. Maždaug už 10 min. pastebėsite, kad cukraus-vandens masė ima tirštėti ir cukrus sukietėja (virsta vadinamuoju cukraus smėliu). Maišykime, neleisdami cukrui prisvilti prie keptuvės (nebijokite, cukrus vistiek nusikrapštys nuo keptuvės). Kai tik cukrus ims lydytis ir blizgėti (karamelizuotis), dar leiskite vieną minutę cukrui gražiai pasiskirstyti, prilimpant prie migdolų, ir tada išjunkite.

Migdolus iš keptuvės tiesiai išdėti į skardą su kepimo popieriumi (galima prieš tai aptepti margarinu), paskirstyti juos, kad nesukibtų. Palikti ataušti 20 min.


Visas procesas gerai matyti čia ir čia

Saldžių jums švenčių bei ateinančių metų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą