2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Lęšių kepsnys


Reikės:

Kepsniui:

1 puodelio greito paruošimo avižų dribsnių;
1/2 pakelio tofu;
1 puodelio smulkiai supjaustyto svogūno;
1 puodelis smulkiai supjaustytos paprikos;
1 šaukštas pomidorų pastos;
3 šaukšteliai kukurūzų miltų;
3/4 puodelio virtų ir nusunktų lęšių;
1 šaukštelis balzamiko acto;
1 šaukštelis sojos padažo;
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
1/4 šaukštelio čiobrelių;
1/4 šaukštelio malto kumino;
1 šaukštelis čili pipirų;
1 šaukštelis petražolių;
1/2 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio cukraus;
1/2 šaukštelio česnakinės druskos;
1/4 šaukštelio svogūnų druskos;
1/4 šaukštelio garstyčių.

Aptepimui:

3-4 šaukštų pomidorų pastos;
1 šaukštelio cukraus;
1/2 šaukštelio obuolių sidro acto;
1 šaukštelio svogūnų dribsnių;
1 šaukštelio česnakinės druskos.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. 
Sumaišykite ingridientus, skirtus aptepimui - vieną šaukštelį reikės įmaišyti į masę kepsniui.
Alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies apkepinkite svogūnus, paprikas (apie 5 min.).
Šakute dideliame dubenyje sutrinkite tofu, įmaišykite apkeptas daržoves, pomidorų pastą, avižų dribsnius, kukurūzų miltus, lęšius, balzamiko actą, sojos padažą, šaukštelį alyvuogių aliejaus, šaukštelį aptepimui skirtos masės bei prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
Ant aliejumi išteptos folijos suformuokite kepsnį (galima naudoti duonai skirtą kepimo indą), ištepkite pasiruošta aptepimui mase. 
Įdėkite kepsnį į orkaitę, kepkite apie 20 minučių, tada uždenkite viršų aliuminio folija ir kepkite dar 10 minučių.
Iškepus, leiskite apie 10 minučių kepsniui atvėsti prieš pjaustant.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą