2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Kalėdinis keksas


Reikės:

1,5 puodelio miltų;
1,5 puodelio sojos pieno;
1/3 puodelio rapsų aliejaus;
1 puodelio cukraus;
~3 šaukštus kekso prieskonių mišinio arba maltų gvazdikėlių, muskato riešutų, pipirų, kardamono, apelsinų žievelių, cinamono;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
0,5 arbatinio šaukštelio sodos;
0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių;
1 arbatinio šaukštelio romo arba brendžio (nebūtina)
3 šaukštų kukurūzų krakmolo;
1 puodelio mirkytų razinų;
saujos (ar daugiau) mėgstamų riešutų;
cukraus pudros papuošimui.

Paruošimas:

Sumaišyti miltus, sojos pieną, aliejų, cukrų, prieskonius, krakmolą, kepimo miltelius. Įmaišyti sodą bei citrinos sultis. Suberti riešutus ir razinas.
Ištepti kekso formą aliejumi, supilti kekso masę. Įdėti į iki 165º C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 minutes.
Keksui atvėsus, apibarstyti cukraus pudra.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą